Instruirea în domeniul „ Liderism ” cu Seniorii și Voluntarii.

În data 21, 22 Noiembrie am petrecut modului de instruire în domeniul „Liderism ” cu membrii Consiliului Seniorilor și seniori din or. Leova și în data de  28,29 Noiembrie 2019 au fost invitați voluntarii organizației pentru aceste instruiri. Evenimentele au avut loc ca activități în cadrul proiectului: „ Cu experiența Seniorilor, vocea Ta ia amploare”  din programului Consolidarea Societății Civile în Republica Moldova finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Germană CONRAD ADENAUER  STIFTUNG.

Și deoarece atât din rândul Seniorilor cât și a Voluntarilor au fost  prezenzi cele mai active și cu inițiativă persoane tema Liderismului a avut un interes deosebit, intrigândui să se expună cu propriile păreri și propuneri la exercițiile care au fost prezentate conform modulului de instruire.

La exercițiu de grup unde am dat celor patru grupuri de a identifica și soluționa câte o problemă din societate a fost cea mai mare forfotă, fiecare echipă când î-și prezentau tema lor, celelalte grupuri veneau cu propuneri, soluționări, argumentări, comentarii și inovații, astfel timpul rezervat  acestui exercițiu l-am depășit dublu, însă atât Seniorii cât și Voluntarii si-au demonstrat capacitățile lor de lideri în societate.

Atât Seniorii cât și Voluntarii sunt nerăbdători de a se implica in activitățile proiectului, de a mobiliza, de a informa  societatea despre drepturile fiecărui cetățen de a se implica in monitorizarea proceselor Deciziționale ale comunității în care trăiesc.

You may also like...