Programul de Bugetare Participativă 2021 din or. Leova

Primăria orașului Leova, în premieră, lansează programul de Bugetare Participativă în cadrul căruia cetățenii vor decide singuri ce proiecte vor fi finanțate și implementate de către autoritățile locale.

Bugetarea participativă este un proces prin care cetățenii identifică și semnalizează neajunsurile comunității, iar apoi propun rezolvări ale acestora prin soluții sub formă de proiecte. Toate propunerile de proiecte validate de autoritatea locală vor fi supuse unui proces de votare, prin care se va asigura reprezentativitatea rezultatelor, fiind decisă finanțarea unui anumit număr de proiecte.

Pentru anul 2021, primăria or.Leova a planificat 200,000 lei. Valoarea fiecărei propuneri de proiect nu va depăși suma de 50,000 lei.

Procesul de bugetare participativă lansat astăzi, se va desfășura după următorul calendar:

Etapa Perioada
Depunerea proiectelor 25 februarie – 1 aprilie
Evaluarea și validarea proiectelor depuse 1 aprilie – 15 aprilie
Publicarea proiectelor validate 30 aprilie
Votarea proiectelor validate de către cetățeni 3 mai – 21 mai
Publicarea câștigătorilor sfârșitul lunii mai
Implementarea iunie – decembrie

Proiectele trebuie să corespundă criteriilor și cerințelor prevăzute în Regulamentul privind procesul de bugetare participativă, aprobat de Consiliul local Leova – Decizia 9/14 din 09.12.2020

Formularul de aplicare pentru proiectul finanțat în cadrul inițiativei de bugetare participativă poate fi accesat aici – ( Formularul de aplicare_Bugetare Participativă )

Propunerile de proiect vor putea fi depuse în format tipărit la anticamera primăriei prin completarea formularului de aplicare. Totodată, la moment, se lucrează asupra posibilității de lansare a platformei online dedicată bugetării participative. Primăria va oferi detalii adiționale despre lansarea acesteia.

Primăria or.Leova  încurajează cetățenii să aplice și să se implice în dezvoltarea comunității locale. Doar prin participare activă vor putea fi identificate cele mai interesante și inovatoare proiecte.
Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la: e-mail : leovaprimaria@gmail.com sau la numărul de telefon 067168000.

You may also like...