Conferința regională cu tema:„Prestarea Serviciilor Sociale pentru persoanele în etate”

La data de 27 septembrie 2019, A.O.„Parteneriat Social”, Consiliul Raional Leova și DASPF r-l Leova, în incinta Consiliului Raional Leova, s-a desfășurat conferința regională cu tema:„Prestarea Serviciilor Sociale pentru persoanele în etate”.

La eveniment au fost puse în discuție următoarele  subiecte de actualitate, cum ar fi: Servicii sociale îmbunătățite în satele și orașele din raioanele de sud a Republicii Moldova ca rezultat al  consolidării capacităților organizaționale. Implementarea practicilor de prestare a serviciilor sociale prin  diferite proiecte comunitare cu finanțare din exterior.

Am avut ca oaspeți: Secretarul de Stat al  Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, DGASPC județul Vaslui România, APL de nivelul I și II,  DASPF și Prestatorii de Servicii Sociale  din r-le Leova, Cantemir, Cimișlia, Basarabeasca, reprezentanții Fundației NAK din Elveția, ONG-uri locale, mass-media regională. La eveniment au fost prezenți 120 de participant.

Participanții la această conferință, DASPF și Prestatorii de Servicii Sociale  din  raioanele invitate și-au expus parerile și sugestiile lor privitor la îmbunătățirea serviciilor prestate persoanelor în etate. Toate propunerile și sugestiile au fost redactate într-un Document de Opinii și va fi înnaintat Secretarului de Stat al MSMPS.

Pe viitor se preconizează să se mai organizeze astfel de conferințe pentru menținerea colaborării și schimbului de experiențe și pentru a vedea îmbunătățirile parvenite în urma expedierii Documentului de Opinii  Secretarului de Stat MSMPS.

Evenimentul sa încheiat cu un program artistic dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate.

 

Președinte Asociația Obștească „Parteneriat Social”

Raisa Bălan

You may also like...