Efectele insolațiilor

În cadrul activităților petrecute cu beneficiariii Centrului Comunitar de zi „ Încredere” la ordinea zilei am discutat  despre efectele insolațiilor asupra seniorilor. Avem o vară toridă cu temperaturi mult mai ridicate decât norma termică. Cei mai vulnerabili în acest caz sunt copii și bătrânii. Seniorii noștri având o vârstă onorabilă mai fiecare din ei au problem de sănătate și expunerea lor pe un timp îndelungat la soare este foarte periculoasă. Deacea am vorbit despre cum trebuie să se protejeze de razele solare, în ce perioade ale zilei trebuie să stea în casă și să evite expunerea la soare, cum trebuie să fie îmbrăcați și obligatoriu să aibă pe cap câte o pălăriuță.

Totodată trebuie să aibă cu ei și câte o sticlă de apă în caz de dezhidratere a organizmului sau să se spele pe față. I-am informat care este primul ajutor în caz de insolație, ce pași trebuie să urmeze pentru acordarea primului ajutor și dacă nu se simte o îmbunătățire a situației bătrânului atunci apelăm la serviciu medicinei de urgență – 112.

Astfel de ședințe de iluminare sanitară sunt binevenite pentru seniori,  deoarece pentru persoanele în vârtă care au memoria mai slabă, reamintirea și repetarea materialului este foarte benefică.

 

Manager

Raisa Bălan.

You may also like...