Ședință online cu primarul din s. Sîrma

În contextul stării de carantină impus de COVID – 19 pe întreg teritoriu Republicii Moldova, A.O.„Parteneriat Social” în cadrul proiectului: „ Cu experiența Seniorilor, vocea Ta ia amploare”, proiect care este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer prin intermediul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”,   am planificat cu cele cinci APL-uri incluse în proiect și cetățenii din localitățile respective, întâlniri on-line. În discuție cu primarul din s. Filipeni, Doamna Lilia Cazacu, în data de 23.06.2020, au fost expuse acele doleanțe ale cetățenilor care sau regăsit în documentul de opinie  înnaintat de către membrii echipei de implementare a proiectului și reprezentanții Consiliului Seniorilor din localitatea dată către  Administrației Publice Locale și Consiliului Sătesc din s. Sîrma:

  • S-a creat un grup de inițiativă compus din seniori și tineri voluntari
  • S-a lansat campanii de colectare de fonduri cu ajutorul diasporei, pentru diferite inițiative sociale din localitate
  • Deasemena multe proiecte de amenajarea localității au fost finisate sau sunt în perioada implimentării.

În cadrul ședinței online s-a discutat despre dificultățile cu care se confruntă primăria în implimentarea unor proiecte, din cauza situației pandemice din tară, deasemenea s-a discutat despre posibilitățile participării cetățenilor îm viața comunitară luînd în considerare situația pandemică din țară.

Deasemenea în cadrul ședinței a fost prezentat informașie despre linia fierbinte ”Aici, vocea Ta ia amploare ”

Pentru o mai bună conlucrare cu reprezentanții Societății Civile și pentru promovarea transparenței în sectorul Asociativ al Societății, în cadrul acestui proiect, A.O.„Parteneriat Social” a lansat o linie ferbinte unde cetățenii din localitățile implicate în proiect și nu numai pot apela pentru a-și expune întrebările care îi frământă față de reprezentanții APL-urilor din teritorii și la nivel de raion.

 

You may also like...