Seniorii din s. Sîrma informați în cadrul proiectului ”Cu experiența Seniorilor, vocea Ta ia amploare”

Continue informarea seniorilor despre proiectul ”Cu experiența Seniorilor, vocea Ta ia amploare”. De data aceasta am vorbit cu seniorii din localitatea s. Sîrma. Evenimentul a avut loc în incinta bibliotecii publice s. Sîrma.

La eveniment au participat seniori activi din localitate, care doresc să contribuie la rezolvarea problemelor stringente din localitate. Deasemenea la instruire au participat  primarul localității și cîțiva consilieri locali.

În cadrul seminarului am discutat despre cum pot cetățenii să contribuie la dezvoltarea localității prin participarea în cadrul ședințelor locale, cum pot să vină cu propuneri și sugestii.

Participanții au fost rugați să identifice cele mai stringente probleme din localitate în cadrul grupurilor de lucru, care în cadrul seminarului au fost discutate cu consilieri și primarul, deasemenea au venit cu diferite propuneri de soliționare acestora.

Mă bucură faptul că s. Sîrma este benefeciarul acestui proiect. Fiind la primul mandat ca primar, îmi este foarte ușor să rezolvam anumite probleme din localitate atunci cînd este o discuție deschisă si transparentă cu locuitorii satului Sîrma. Vreau sa mulțumesc echipei implimentatoare pentru tot suportul oferit.

A menționat primarul s. Sîrma: Cazacu Lilia

Toate propunerele și sugestiile identificate în cadrul acestui seminar vor fi scrise într-un document de opinie și transmis primăriei satului Sîrma.

Seminarul dat a fost petrecut în cadrul proiectului ”Cu experiența Seniorilor, vocea Ta ia amploare”, finanțat de Uniunea Europeană și Ministeru Federal de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germanie, cu suportul Fundației ”Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova”.

You may also like...