Stimați cetățeni, seniori, voluntari și susținători ai Asociației Obștești ”Parteneriat Social”,

Dorim să facem această postare în speranța că va pune la dispoziția Dvs. niște resurse utile pentru a ne exercita dreptul unui cetățean activ într-o societate prosperă cu un viitor sigur. Fiecare ne dorim o societate în care cetățenii și autoritățile sunt responsabili unul față de celălalt, între care există niște raporturi de colaborare deschise și echitabile, în care existența unei probleme presupune identificarea comună de soluții și nu doar constatarea ei, în care proiectele de dezvoltare comunitară valorifică factorul participativ, în care seniorii se bucură de o bătrânețe activă, într-un cuvânt, o societate în care vocea fiecărui cetățean este auzită și poate contribui la prosperitatea comunității sale.

În acest context, propunem următoarele adrese electronice la unele materiale informaționale publicate de către Centrul Contact. Sperăm să vă fie de folos. Acestea le găsiți mai jos, la următoarele adrese electronice.

  1. https://www.contact.md/doc/GHID_Transparenta_2018_RO_compl.pdf?fbclid=IwAR3aqqoUEHrCmTyEtoWoyjmLTVvQf3TV0lVq6LZ9zibzmwfwo84oWn8NJWs – aici veți găsi informație valoroasă despre elaborarea planului de acțiuni; cum este realizată o analiză SWOT; cum este elaborat un plan de monitorizare și cum se face aceasta propriu-zis, etc;
  2. https://www.contact.md/doc/ghid_2018_RO_integral.pdf – acest ghid este pentru a găsi răspuns la întrebările: ce este participarea cetățenească; de ce este necesară participarea cetățenească; care sunt factorii participării cetățenești; care sunt tehnicile ce pot fi utilizate în procesul de participare cetățenească etc.;
  3. http://codru.primariamea.md/ghid-transparenta-pentru-administratie-publica-eficienta/?fbclid=IwAR1syd54HdaUKbJKhrhZ2aDcTtdVqk9R72o0c3LhQDkrqH1Cha9SayxWiuY – informație pe care o puteți folosi în viața de zi cu zi, atunci când aveți contact cu autoritățile publice.

Mulțumim partenerilor de la Centrul Contact, experților și tuturor celor implicați în elaborarea acestor materiale, care sunt un suport valoros pentru toți cetățenii.

 

Vă îndemnăm și în continuare să urmăriți pagina web și de Facebook a AO ”parteneriat Social” pentru mai multe informații/practici de suport și ajutor pentru cetățeni.

You may also like...