Suport la inițiativa unui grup de cetățeni.

În luna aprilie anul curent, un grup de zece cetățeni din s. Sărățica Veche , comuna Tomaiul Nou, r-l Leova, au venit cu propunerea către Consiliul de Administrare al A.O. „Parteneriat Social ” de a fi informați, susținuți, îndrumați, ghidați pentru lansarea unei Asociații Obștești locale. Și deoarece inițiativa acestui grup este foarte nobilă, cunoștințele lor în acest domeniu erau foarte vagi. Am inițiat un curs de informare a cetățenilor cum pot lua atutudine față de problemele stringente ale societății și care sunt pașii care urmează să-i parcurgă. Ce este un ONG, inițiativa de inițiere a unei organizații, adunarea de constutuire a Asociației Obștești, care este misiunea ONG, care sunt scopurile statutare ale organizației, cadrul legal al ONG -urilor din Republica Moldova și alte întrebări de ordine organizatorice, juridice și contabile cu care se va intilni Consiliul de Administrare al acestei organizații pe parcursul activității sale.

La inițiativa lor,  acorăm și suport logistic în elaborarea unui mic proiect de amenajare a unui teren de joacă pentru copii. Ma surprins mult faptul cu câtă inițiativă sau mobilizat cetățenii pentru a face schimbări în localitate, de a atrage tineretul să revină la baștină. Sperăm la scimbări pozitive în societate, mai ales în sectorul rural, s-au destăinuit ei în cadrul ședințelor,  și începem cu crearea condițiilor de odihnă, joacă, sănătate pentru copii, pentru tânăra generație ca să putem atrage și tinerii acasă.

Baftă Asociației Obștești „ Însuflețire ” în aspirațiile Dumneavoastre nobile de reântregire a familiilor  prin educarea și atragerea tinerii generații la valorile moral creștine.

A.O.„Parteneriat Social ” ne asumăm obligațiunea să Vă fim mereu alături, ca mentori, ori de câte ori veți avea nevoe de un sfat s-au ajutor.

 

Președinte  A.O. „Parteneriat Social ”

Raisa Bălan

You may also like...