Tinerii voluntari din satul Hanasenii Noi sunt pregatiti sa se implice in dezvoltarea comunitatii lor

În data de 10.02.2020, Asociația Obștească „Parteneriat Social” a început să organizeze sesiuni informative cu tinerii care sunt dispuși să facă voluntariat și să se implice în dezvoltarea comunității.

Așadar, aproximativ 15 tineri voluntari au participat la activitatea, implementată cadrul proiectului Cu experiența Seniorilor, vocea Ta ia amploare”, finanțat de Uniunea Europeană și Ministeru Federal de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germanie, cu suportul Fundației ”Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova”.

Activitatea s-a desfășurat la biblioteca publică cu sprijinul partenerului nostru bibliotecar din com. Hănăsenii Noi, care a acceptat cu amabilitate să promoveze obiectivele proiectului, precum și să dezvolte în continuare activități care vizează consolidarea capacităților în rândul utilizatorilor bibliotecii și sensibilizarea cu privire la implicarea în procesul decizional.
În timpul activității, tinerii au fost informați despre importanța de a avea un fel de poziție față de inițiativele comunitare și decizia autorităților publice locale.

Având în vedere acest lucru, li sa solicitat să identifice cele mai multe probleme anterioare din comunitatea lor și să formuleze soluții pentru acestea. Printre acestea, au fost: lipsa terenului de joc pentru copii, lipsa medicului în școală, amenajarea terenului de fotbal, etc

De asemenea, au fost informați si despre metode eficiente care trebuie aplicate la colaborarea cu  autoritățile publice locale.

You may also like...