Tradiția de Sfântul Valentin.

Sărbătoarea Sfântului Valentin este o zi a îndrăgostiților. Flori, versuri, săruturi și dovezi de iubire – toate acestea întra în tolba aceluia care a devenit patronul acestei zile minunate de 14 februarie. Unii consideră această tradiție o invenție scornită de florari și bijutieri, sau de societatea modernă.

Tradiția de sf. Valentin este sărbatorită în Anglia înca din Evul Mediu. Și chiar dacă nu ar fi așa, dacă totul s-ar rezuma la născocelile disperate ale vânzătorilor, ziua Sfântului Valentin este prea frumoasă și incărcată de emoții pentru a renunta la ea. Motiv pentru care, an de an, în 14 februarie, ne lasăm purtați în lumea vie a declarațiilor de dragoste de orice fel, și simțim că ne cresc aripi când primim dovada că suntem iubiți, și când dovezile pe care le facem celor pe care-i iubim sunt îmbrățișate și recunoscute.

Dacă această zi e pentru tine doar o altă zi neânsemnată din calendar, îți oferim posibilitatea de a te convinge că Dragostea nu are vârstă și sufletul omului este mereu tânăr, necătând la povara anilor pe care o poartă.

 ?????????????????????????????????????

De ziua îndrăgostiților

Chiar ar avea motiv de sărbatoare.
Fară bomboane, inimi roșii, trandafiri
Doar zâmbete și multe amintiri.

Celor care se bucură dimineața
Că amândoi îsi trăiesc bine viața
Celor care fac compromisuri și pot
Să-l pună pe celălalt pe primul loc.

Celor care n-au nevoie de-o zi
Să le zică ce mult se pot iubi
Celor care visează la unison
Și nu ridică niciun ton.

Celor care înteleg că timpul trece
Și fiecare zi trebuie să fie de nota zece,
Celor care au în ochi sclipiri
Și știi de ce, dar tot te miri…

Celor care mai sunt îndrăgostiți
La mulți ani și nu uitați că vă iubiți.

?????????????????????????????????????  

Așa a început evenimentul organizat de către A.O.„Parteneriat Social ” celor 50 de beneficiari ai Centrului Comunitar „ Încredere” din or. Leova. Nu am putut să nu omagiem și pe cele trei doamne care poartă acest minunat nume – Valentina.

Toate trei Valentine au prins la pieptul fiecărui participant la eveniment câte o inimioară roșie- simbol al iubirii eterne. Am organizat jocuri distractive, concurs de interpretare a poeziilor și cântecelor dedicate îndrăgostiților. Cu câtă pasiune doamnele au invitat cavalerii la dans. Doamnele cu numele Valentina au avut parte și de surprise, au primit cadouri și flori. La finele evenimentului toți participanții s-au încins într-o horă moldovenească. Beneficiarii nostril de vârsta a treia au primit o doză de adrenalină și de emoții positive pentru mult timp.

Pentru perioada zilelor de odihnă, am convenit să distribuim la domiciliu tuturor beneficiarilor pachete alimentare.

Păstrați focul dragostei din suflet, el aduce liniște sufletească, zbuciumul iubirii, stabilitate și dragoste în familie.

 

Coordinator: Raisa Bălan

????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????

You may also like...